dimarts, 18 de març del 2014

Rèptils: Serp blanca



La serp blanca (Rinechis scalaris) (Culebra de escalera/ Ladder Snake) és una de les serps més fàcils d’observar a la conca del Mogent (per desgracia, és molt fàcil de trobar individus atropellats en carreteres en els mesos de primavera-estiu).



Es tracta d’una serp gran (individus adults poden arribar als 160 cm de longitud, mascles més grans que les femelles), relativament robusta, de cua curta i musell punxegut i prominent, amb pupiles rodones i escames llises. Adults de coloració força uniforme (de gris groguenc a marrons) i amb un parell de línies dorsals de color marró des del coll a la cua. Els individus joves presenten unes marques dorsals molt característiques  en forma de H que poden unir-se i formar un dibuix en forma d’escala (d’aquí el nom en castellà).



Habita els ambients mediterranis amb arbustos, boscos clars, marges de camp o zones pedregoses. Es capaç de trepar per arbres, i normalment és força agressiva quan és capturada. Normalment presenta activitat diürna tot i que pot estar activa en nits caloroses. Com la resta de rèptils també hiverna en els mesos més freds. S’alimenten principalment de rosegadors, conills, ocells i rèptils. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada