dimecres, 1 de maig del 2013

Rèptils: Serp d'aigua


Una de les espècies de rèptils que podem trobar a la conca del Mogent és la Natrix maura (Serp d’aigua/ Culebra viperina/ Viperine Snake).

Es tracta d’una espècie d’ofidi (serp) no verinosa fàcilment observable durant el dia dins o prop de cursos d’aigua o basses (tot i que en dies calorosos també es troba activa durant la nit). És una excel·lent nedadora i pot arribar a estar submergida dins l’aigua més de 15 minuts. La seva dieta es composa sobretot d’amfibis, peixos, petits mamífers i invertebrats aquàtics.

Els adults poden arribar als 100 cm de llargada (però normalment no arriben als 70 cm), i són les femelles les que arriben a una major longitud. Cap ben definit i ample i un cos bastant gruixut en els adults. Presenta les escames dorsals força carenades i una pupil·la rodona. La coloració i els patrons de dibuixos a la pell varien considerablement, normalment presenten una coloració gris o bruna amb dues fileres alternades al llarg de la linia vertebral de taques fosques (que poden unir-se formant barres o una franja en ziga-zaga). Al cap, normalment, presenten un dibuix amb una o dues marques en forma de V (que poden quedar unides per una taca central). La part ventral és de colors més clars (groguencs, blanquinosos, etc). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada