dijous, 3 de març del 2011

Desastres al Mogent (segona part)


Si dies enrere explicàvem els diferents problemes que ha patit i pateix el Mogent, especialment al tram entre Vilanova del Vallès i la Roca del Vallès, la cosa encara no ha acabat. Al costat de les basses del Pla de Can Font si han abocat tones de sorra i pedres i aquests treballs han comportat l’obertura de nous camins pels quals accedien camions i màquines.





Aquestes muntanyes de sorra i pedra estan afectant principalment a la riba i als arbres de ribera de la bassa situada més al sud i que és la segona pel que respecte a la seva superfície.




Tot i que sembla que aquests abocaments de sorra i pedres ja han finalitzat, l’obertura de noves pistes ha comportat que els vehicles puguin accedir sense cap control i s’estan produint abocament de deixalles (cadires, canonades de plàstic, etc) de particulars a la part on s’abocaven les sorres o inclús directament de les parts altes a la llacuna més important pel que respecte a la seva extensió.



No hem d’oblidar que aquest espai es troba dins de l’inventari de zones humides de Catalunya i que cap administració controla o protegeix la zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada