dijous, 3 de març del 2011

Aiguabarreig o abocador?

L’aiguabarreig físic de la riera de Vallforners i el riu Mogent es troba dins del terme municipal de la Roca del Vallès però l’espai format per la trobada d’aquests dos corrents d’aigua afecta també als termes de Cardedeu i Llinars del Vallès.

Fa cosa de quatre o cinc anys en el tram del Mogent podíem trobar un bosc de ribera important, en canvi, la riera de Vallforners sempre ha estat força més degradada degut a que al seus 500 metres de tram final el seu curs es creuat per l’AP7, la variant de Cardedeu i la carretera de les Aigües. Però a aquestes infraestructures se li va afegir la construcció del TGV que va comportar la destrucció de la vegetació de ribera i que com a conseqüència provocava fortes avingudes d’aigua en dies de pluja.
 



Una vegada finalitzades les obres del TGV es va fer replantació d’alguns Populus sp. però la vegetació arbòria original abans de les obres estava formada per Salix sp. i Alnus glutinosa principalment.




Per poder realitzar les obres del TGV es van obrir camins o pistes que arriben fins al curs del riu. Aquests nous accessos no han estat tancats ni restaurats i s’estan produint abocaments de runes i deixalles augmentant la degradació de la zona i augmentant el risc d’incendi (a més de que hi circula un gasoducte). Per últim, aquests accessos s’estan utilitzant com a llocs de trobada on s’exerceix la prostitució.





Que volem? Un riu viu o un abocador?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada